Още две възрастни жени са починали след пожара, бушувал тази сутрин в хоспис "Свети Георги". С тях жертвите на инцидента стават общо четири.

Едната възрастна дама е починала в стаята си, но все още не е ясно дали от обгазяване, съобщи „24 часа“. Другата пък е загубила живота си по време на транспортирането й към друг хоспис.

При пожара загинаха и двама възрастни мъже. 89-годишен мъж, който според неофициално потвърдена информация е предизвикал сам пожара си в стаята на втория етаж на хосписа. Според водещата версия мъжът бил с психически проблеми, буйствал и предизвикал късо съединение в стаята си.

Вторият мъж почина днес през деня от обгазяване в една от варненските болници.

Голям пожар пламна в дом за възрастни, има загинал човек

Припомняме, пожарът избухна тази сутрин в хоспис за възрастни хора в кк „Чайка“. Пламъците са тръгнали от стая на втория етаж в четириетажната сграда, уточниха от МВР. Останалите шестима обгазени са в стабилно състояние, в това число и жена с черепно-мозъчна травма, която е настанена многопрофилната болница „Св.Анна”.

В хосписа са се намирали около 210 души, като пожарникарите са извели от сградата 80 от тях - трудно подвижни. Огънят е погасен. Част от настанените в хосписа са се върнали по стаите си, съобщават от МВР – Варна.