Жители на Смолянско готвят мирен протест. Причината за недоволството им е лошото състояние на пътя Смолян-Рудозем. Хората ще съберат преди разклона на град Смилян в неделя. Действията ще започнат от 9:30 до 10:00 часа сутринта.

Ето какво написаха организаторите в социалната мрежа:

„Изминаха години в празни обещания и изгубени надежди, свързани с ремонт на пътя Смолян-Рудозем.
Трасето се намира в ужасно състояние и ние, жителите на селата Габрица, Полковник Серафимово и Фатово, не искаме и не можем да си позволим всички разходи, които всяка година се налага да покриваме по ремонт на колите си. Няколко пъти са организирани и събирани подписки от трите села (През 2022г. е изпратено писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“, областния управител, до кмета на Община Смолян и подписка, подкрепена от 326 души).

След като преди няколко дни беше заснет поредния репортаж, в който част от потърпевшите изразиха своето недоволство, но резултат и отговор няма - взехме единодушно решение да се съберем заедно на мирен протест, по време на който ще блокираме пътя преди разклона за Смилян.

Нека всеки, който иска да изрази своята позиция, подкрепи тази инициатива.

Благодарим на всички, които до този момент изразиха своята подкрепа. Благодарим на всички ентусиасти, които по някакъв начин ще се включат в събитието.

На мирното шествие участници от град Смолян ще подсигурят билков чай за всички присъстващи.“