През това лято из цялата страна имаше случаи на змии, разхождащи се из градове и населени места. Пловдив, през който преминава Марица, също не прави изключение, а случка от последните дни раздели местните.

Жена споделя кадър на мъртво влечуго, което пролазило на асфалта на една от улиците под тепетата. Змията е загинала, а пловдивчанката призовава кмета да се "задейства".

Под публикацията се зарежда своеобразна дискусия, в която пловдивчани изразяват съжалението си за тъжния край на живото същество. Други граждани отбелязват, че властите нямат вина за ситуацията и че е в реда на нещата животински видове да се появяват в градовете. Не липсват и коментари, че змиите наистина плашат, но е нужно да се запази спокойствие.

Змия изненада майка в парк СНИМКА

Не е ясно как е настъпила смъртта на змията - дали е дело на притеснени граждани, или е попаднала под гумите на автомобил, но смъртта и е посрещната с негодувание. Хора отбелязват, че влечугите в страната са защитени, а и не вредят, за да бъдат унищожавани.

Змията, попаднала из пловдивските улици, е заснета по напечения асфалт на ул. "Петър Шилев" в "Захарна фабрика".

Припомняме, че из градовете змиите са от типа водни, смок стрелец и смок мишкар и са безобидни.  
 
Биолози съветват  при среща с влечугите да ги оставим да се оттеглят, да не ги убиваме, а да подадем сигнал на спешния телефон.

 

Лисица броди в областен град. Очевидец: Това е чакал!