За тъжната история на мъж и жена сподели дама в социалната мрежа Facebook.

Дени Филева показва трогателна снимка - двойка и кучетата им седят самотни на пейка във Варна. Край тях са вещите им, а те са останали без покрив над главата си, нямат и работа. Това станало навръх най-светлите християнски празници.

Варненката споделя за ситуацията им в група на Варна във Facebook, призовавайки съгражданите си за подкрепа.

"Безплатна вечеря": Постъпка стопли сърцата на столичани на Бъдни вечер

"Здравейте, обръщам се към всички Вас с молба да помогнем на това семейство. От вчера са останали без дом и нямат къде да живеят, и  са без работа. Имат спешна нужда от място, където да живеят. Също така нямат какво да ядат. Нека на Коледа да помогнем и да бъдем по-добри и съпричастни.От снощи са на една пейка пред хотел "Одесос", пише Дени Филева.

Варненци са единодушни, че семейството трябва да получи подкрепа. Оказва се обаче, че историята им има и други подробности.

Според граждани на двойката е предложено настаняване в приют, но те не искат да изоставят кучетата си, а с питомците няма как да се настанят в интитуцията.

История за доброто стопли сърцата на хиляди

"Полицията ги знае, но нищо не прави. Ходили са и в приюта, но не си оставят кучетата, а там с животни не дават", твърди Виктор Г.

Хората обаче не се отказват, а продължават да обсъждат варианти за помощ.

"По селата има много пустеещи къщи, няма ли как да се търси вариант да се настанят с кучетата си там? В общински приют няма да ги вземат, защото имат кучета", пише Моника Г.

"Обърнете се към някоя институция! Хора няма да помогнат и да ги приютят със сигурност", призовава Ива Б.

Дали за семейството ще се намери решение? GlasNews продължава да следи темата.