Бившият царски депутат Борислав Цеков нападна Зуека и Слави Трифонов в социалните мрежи. Обвини ги, че с дивите си чалгии са опростачили нацията и са героизирали мутрите.

Изненада! Зуека вече не живее в България, напуснал я преди 3 месеца

"Зуека се изселил от България. Негова си работа - свят широк. Отишъл да живее и да изучава поколението си в чужбина без намерение да се връща. Но казва, че щял да продължи да гласува", сподели във Facebook настоящият председател на Института за модерна политика.

"Та се замислих, че когато Зуека пееше със Слави дивите чалги в средата на 90-те, които опростачиха нацията, героизираха мутренския начин на живот, чиито токсични плодове берем днес, аз бях изправен пред алтернативата да напусна България и да заживея в САЩ (престижен университет, елитна работа и пр.).

Но избрах да остана в Родината, да градя живот и кариера тук и да допринасям според силите си за бъдещето на България, а не за американското бъдеще. С всичките трудности, понякога усещане за отчаяние и безперспективност. Но тук - в България. Не избягах. Та, от тази позиция се питам - откъде-накъде хора, които свързват бъдещето си с чужда държава, искат да определят бъдещето на нашата?!", коментира Цеков, който е доктор по конституционно право, университетски преподавател и политик.

"В чужбина има основание и логика да се гласува само за президент, защото държавният глава е обединител на нацията и на всички българи, независимо къде са по света. Но парламент (а оттам и правителство) и местни органи на властта (както е сега) трябва да се избират само от българите в България, както е в повечето държави по света", настоява Борислав Цеков.

В отговор на коментара най-вероятно на Цеков, говорителката на компанията, в която до скоро работеше Васил Василев - Ани Халваджиян написа следното: 

Мислех да ви споделя какво мисля за нещастниците, които плюят по Зузи, задето е решил да осигури по-добро бъдеще на детето си, в нормална държава, ама нямам желание. Нямам желание да си развалям неделята, а и те не си заслужават усилията. Едно все пак държа да кажа: Този свестен и много талантлив човек има пълното право и ще си харчи парите, изкараните честно и с труд и талант пари, където си иска! А вие, завистници и бъзльовци, на които все някой им е виновен, защото не могат да направят нищо смело и отговорно с живота си.. можете да продължавате да се давите в дребната си злобица и жлъч, няма да промените съществуването си към по-добро. За разлика от него.