Почти 10 000 лева е похарчила Община Ружинци за еко велопарк, който да радва децата в село Дреновец "безопасно", както пише в брошура по проект на екоминистерството.

От снимките на местния вестник личи, че става въпрос за асфалт върху тревясала поляна. Формата му много наподобява… брецел.

"Тази площадка ще я ползват предимно децата в село Дреновец, които са около 200 в училище и около 70 в детската градина. През летните ваканции тук идват и други деца", обясни пред bTV кметът на селото.

"Самият проект е по идея на децата, защото те са изложени на риск, ако карат велосипедите си на главната улица, която в някои дни е много натоварена", допълни Надя Иванова.

Асфалтовата настилка е положен върху трошен камък, обясни от своя страна кметът на община Ружинци Александър Александров. По думите му тя ще издържи "достатъчно" дълго време.

"Ако не беше трудът на доброволците, това нямаше как да се случи. Ако трябваше да плащаме на техника за подравняване и други неща, тази сума нямаше да стигне. Освен това сме поставили допълнителни съоръжения като огради, колове, дървета и др.", настоя той.

Хората в селото са доволни от направеното, защото преди това мястото било обрасло с трева и пълно със змии.

Там са поставени още пет пейки, две кошчета за разделно събиране на отпадъци, четири броя LED осветителни тела, положени са над 256 кв. м асфалт за алеята и районът е озеленен с декоративни храсти и дървета, обясняват от общината. Вижте!