Жители на столичния квартал "Мусагеница" сигнализират за върховна глупост - асфалтирани дървета.

По първоначални данни асфалтът е положен през почивните дни пред един от хранителните магазини в квартала.

В социалната мрежа Facebook са публикувани снимки, които съвсем нагледно показват асфалтирания терен.

Граждани изразиха възмущението и гнева си от стореното, те определиха деянието като "престъпно".

"Аз лично очаквам до седмица там асфалт да няма и градинката да е възстановена. Още повече, че това е квартален магазин, там пазаруват само хора от "Мусагеница" и от близката болница, така че паркинг не е нужен. Никой от кварталните магазини не разполага с паркинг, дори и големите", написа Стефи Т.

Хората се надяват да бъдат предприети своевременни действия за отстраняване на положения асфалт, тъй като той ще навреди на дърветата.

"Очакваме асфалтът да бъде премахнат, преди да умрат дърветата! И да бъдат възстановени зелените площи! Все пак е това е градинка, а не улица", коментира Елена И.

Петко Горанов, кмет на СО-район "Студентски", написа в профила си в социалната мрежа, че е запознат със случая. Той коментира, че са извършвани строителни своеволия и недопустими асфалтови работи. 

"Уважаеми граждани, получихме сигнал за незаконен строеж в кв. "Мусагеница" в имоти 68134.1602.6103, 68134.1602.4337, 68134.1602.6022. Дейностите не са съгласувани с районната администрация и не са разрешавани по надлежния ред от екипа на СО-район "Студентски". Това е самоуправно действие, извършено целенасочено и злоумишлено в почивните дни, когато контролът е занижен", написа той.

Кметът уверява, че се предприемат действия по установяване на всички факти и обстоятелства за налагане на санкции, съгласно законодателството.

"Ще бъде приложена цялата строгост на закона", категоричен е Петко Горанов.