За тежка катастрофа с автобус от градския транспорт в София сигнализираха в социалните мрежи. Инцидентът е станал малко след 18:00 ч. на ул. "Никола Габровски" в кв. "Дианабад".

Жена е пострадала при пътен инцидент с автобус №94 на градския транспорт и кола в София тази вечер, предаде bTV. По неясни причини автобусът е навлязъл в насрещното движение и е блъснал пешеходката, която е вървяла по тротоара. Ударена е и кола на дипломатическата мисия на Иран. 

На място има екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. Образувало се е и голямо задръстване в района на катастрофата.

Очевидци коментират, че шофьорът на автобуса е възрастен и е възможно да му е станало лошо. Засега официална информация за случая няма.

ОБНОВЕНА: Четирима души са пострадали при катастрофата между автобус на градския транспорт и лек автомобил на столичната улица „Никола Габровски“. От Центъра за спешна медицинска помощ - София съобщиха, че са получили сигнала за инцидента в 18:05 часа тази вечер и веднага са били изпратени три линейки. 

Най-тежко пострадалата е жена с наранявания на крака и ръката, която ще бъде хоспитализирана в УМБАЛ „Св. Анна“, Ппредаде Нова тв. Шофьорът на автобуса, който е на 59 години, е в шок, с тежка травма на гръдния кош и е транспортиран към УМБАЛ „София мед“. По неуточнени причини автобусът се е качил на тротоара, по който се движела и пешеходката.

Двама пътници на автобуса – майка и дъщеря на 57 години и 27 години, са с травми на главата и съмнения за комоцио и са транспортирани към УМБАЛСМ „Пирогов“, съобщиха още от Центъра за спешна медицинска помощ.

Снимки: Facebook