Катастрофа между автобус с пътници и автомобил е станала на 89 км на автомагистрала "Тракия", посока Пловдив.

Сигнал за произшествието е получен в  07.03 ч. Причината за ПТП е неспазване на дистанция от страна на товарният автомобил, вследствие на което блъска движещият се пред него автобус.

Катастрофата е с материални щети и един леко пострадал пътник в автобуса. МПС са преместени в аварийна лента и мястото е обезпечено с конуси и светлинна сигнализация. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

*Обновена в 11:21:

Огледът на местопроизшествието е показал, че в действителност автобусът се е движил зад камиона, водачът на автобуса настигнал камиона и го удря в задната част. След удара водачът на автобуса е загубил управление и се удрарил странично в матинелата, съобщиха от МВР-Пазарджик. Първоначално за причина за ПТП-то бе посочено е неспазване на дистанция от страна на товарния автомобил, вследствие на което блъска движещият се пред него автобус, което бе опровергано.

Жената, която е транспортирана в болницата е украинска гражданка, на 51 години, за радост няма сериозни травми и наранявания. Водачът на автобуса е украински гражданин на 40 години. Пътния инцидент ще бъде отработен по административен ред от екипи на сектор "Пътна полиция".