Автобус от градския транспорт в Пловдив е пропуснал да спре на една от спирките в града. Действието се разиграло вчера малко след 19 часа. Точно по това време се изсипа обилен дъжд, а ученик се е озовал изоставен на спирката, без чадър или качулка. За това разказа бащата на детето.

По думите му, момчето е трябвало да се придвижи пеша до следващата спирка. Мъжът апелира водачите на автобуси да спазват задълженията си.

Ето какво написа той в социалната мрежа:

„Около 19:20-19:30 часа автобус номер 1 пропусна да спре на спирката на магазин „Билла“ до бетонния мост, посока Коматево. В резултат на това, детето, прибирайки се от училище, трябваше да ходи пеша в проливния дъжд, без чадър и без качулка, разстоянието от следващата спирка обратно. Крайно време е да се преустанови тази "практика" на шофьорите на автобуси и те да започнат да си изпълняват стриктно задълженията. Във всички професии, ако нарушиш задълженията, те наказват, явно само шофьорите от градския транспорт са недосегаеми включително и за нарушенията на правилата за движение.“