С чадъри излязоха на днешния си протест жители на Цалапица, за да изразят недоволството си от разследването на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Според хората върху тежкия криминален случай има разпънат чадър, който пречи да бъдат наказани истинските виновници.

В 17 часа протестиращите затвориха пътя Пазарджик – Пловдив, но след като разбраха, че от полицията са подсигурили обходни маршрути за преминаващите автомобили, преместиха недоволството си на по-възлов участък – подхода към АМ Тракия на 6-тия километър край Пловдив. Там те затвориха кръговото движение за близо един час, като пропускаха единствено автомобили с малки деца или медицински лица.

Близък на Митко от Цалапица: Трябва да задържат бащата на убиеца

Служители на "Пътна полиция" успяха да отбият движението през Околовръстния път на Пловдив, но в зоната към магистралата се оформи опашка от чакащи автомобили.

Със скандирания "Аз съм Митко и няма да мълча" и "Искаме справедливост" родителите на убития младеж, негови приятели и съграждани отново настояха да получат информация от хода на разследването, от назначената съдебно-медицинска експертиза и уверения, че държавата е предприела действия соченият за извършител Рангел Бизюрев да бъде заловен и доведен в България, предаде БНТ. Роднините на убития младеж за започнали и кампания за набиране на средства за адвокатски услуги, тъй като не могат да си позволят да наемат свой защитник в производството.

Снимка: Мариана Георгиева / Facebook