Малка сърничка изненада жителите на Пловдив.

Денят на пловдивчани започва с приятна изненада - сърничка обикаля по един от оживените булеварди в града. Дивото животно е забелязано от Емил Русев, който е публикувал снимки в социалната мрежа Фейсбук. 

Не е ясно откъде се е взело животното, но Росица Гърневска, която коментира публикацията в мрежата, предполага, че сърничката е избягала от къща на улица "Коматевско шосе", в която гледат сърни.

Сърната вероятно е уплашена от преминаващите по улиците автомобили. Мария Янакиева пише, че следва да се подаде сигнал до институция, за да приберат дивото животно. "Обадете се в някоя институция да го приберат! Така ако не го блъсне кола, то ще умре от шок и стрес", гласи коментарът й.

Не липсват и шеговити коментари от сорта на:

"Кой изпусна Бамби, да си признае", пише Владимир Тасев, а Тодор Макев води в класацията Най-харесван коментар към този момент, ето какво пише той: "Га си нейде от Родопите и вземеш домашнио си любимец у градо". Междувременно Костадин Чернев се опасява, че на някой може да му се хапва месо от сърна: "Дано някой не го изяде, докато го приберат".

Пловдивчани се надяват, че сърничката ще се върне отново към естестваната си среда.