Кратер зейна на плевенска улица. 

Споделени снимки в социалната мрежа Фейсбук показват големината на ямата. Зейналата дупка се намира в района на Дома на книгата.

Плевенчани се надяват институциите да предприемат мерки, тъй като дупката създава сериозни предпоставки за пътни инциденти.

Кметът Спартански написа във Фейсбук, че разпоредил опасната дупка да се ремонтира.

"За съжаление нито е първи, нито ще е последен случай, защото подземните комуникации на ТЕЦ и ВиК са на на много десетки години, тръбите се пукат, изтичащата вода работи под земята, образуват се хралупи, в един момент настилката асфалт поддава и хлътва... Стотици милиони са нужни за подмяна на подземните комуникации, но нито частната ТЕЦ ги има и ще ги извади, нито държавната ВиК. Затова бако кметА, който и да е на този пост, ще продължава да кърпи тези над 180 линейни километра улици само в града, без да броим селата...", заяви градоначалникът.

Друг плевенчанин сигнализира за подобна дупка на улица "10-ти декември".

"И на "10-ти декември има такава дупка", написа Ивайло Костов.

"Ще го оправят, първо обаче трябва някой да счупи крак!", коментира Филип Ковачев.

"Е това вече на нищо не прилича! Всеки ден оттам минават стотици хора. Защо трябва както винаги някой да пострада и чак тогава да се вземат мерки? Не може ли поне веднъж да се направи нужния ремонт навреме и преди някой да си счупи крака?", добави Божидар Първанов.

"Тва не е ли на костенурките нинджа бърлогата...", пошегува се Християн Борисов.

Снимки: Теодор Насков