Състоянието на трафопоста разтревощи живущите в столичен квартал.

В началото на годината съоръжението, служещо за преобразуване и разпределяне на електрическата енергия, се възпламенява и се взривява. В близост до него е имало паркирани коли, които по чудо не са пострадали. Трафопостът е изграден от строителя на кооперацията в София и впоследствие отстъпен на транснационалната енергийна компания ЧЕЗ, това се случва през 2011 година и оттогава към него са се присъединили още две кооперации и две заведения за бързо хранене, които са с доста голяма консумация.

Елица Димитрова алармира за проблема. В социалната мрежа Фейсбук тя споменава, че след поредното запалване, както вече споменахме - в началото на годината, е сложено временно табло отпред, а захранващите кабели са във вида от снимките - плашещо!

Край съоръжението всекидневно минават много хора, а в района играят и деца, обяснява Димитрова.

"Това е вътрешен паркинг и аз лично паркирам на по-малко от метър с две малки деца и куче. В сградата има и други малки деца и предвид на това, че живеем на оживен булевард доста често играят вътре", споделя жената и допълва, че е подала ЧЕЗ (вече ЕРМ Запад), КЕВР, Столична община, Столичен инспекторат, резулатат обаче няма - институциите си прехвърляли топката.

"ЕРМ съвсем нагло нищо не правят. Те са длъжни да стопанисват съоръжението", добавя Елица.

Трябва ли да загине човек, за да се погрижи Столичната община за този фонтан? СНИМКИ

Тя приложи и снимки, от които става ясно, че основателно се притеснява за живота и здравето на живущите в района. 

"Даже няма да коментирам, че застудя и скоро очакваме отново да се запали и да постоим без ток с двете малки деца. Друга алтернатива за отопление освен на ток нямаме в сградата", пише още Димитрова.

Остава ни да се надяваме отговорните институции да вземат мерки за разрешаването на проблема.

Вижте снимки: