Състоянието на една от основните входно-изходни артерии в Пловдив  - бул. "Рогошко шосе" е покъртително от години. Въпреки многократните обещания на градските власти, че той ще бъде ремонтиран, това все още не се е случило.

Наред с шофьорите, използвайки пътя да се приберат или стигнат до работното място, големи потърпевши са и множеството компании, които развиват бизнес в зоната. Част от фирмите вече са изгубили доверие и надежда, че скоро пътят ще бъде ремонтиран.

Поради това някои от тях са се обърнали към гражданското сдружение „Спаси Пловдив”, които да настояват за ремонта на пътя пред Общината. Сред фирмите са и ПИМК, като Илиян Филипов е сигнализирал на активистите за проблема, като се надява на положително развитие за пътя.

В началото на годината стана ясно, че Община Пловдив планира ремонта на шосето през 2022 година.

 Заради тежкото експлоатационно състояние на пътя и по настояване на кмета Здравко Димитров, още през тази година ще бъде извършен основен ремонт на трасето от моста на Адата до табелата за изхода от Пловдив. Участъкът е близо 2 километра и в бюджета на Общината ще бъдат предвидени 4 милиона лева за неговия цялостен ремонт.

За да се случи това обаче първо трябва да бъде приет бюджет, което се очаква да не е по-скоро от март. Причината за забавянето е, че според закона общинските бюджети не могат да се гласуват по-рано от републиканския.

Средствата за останалата част от пътя ще се търсят от оперативните програми от Европейския съюз.