На Летище София се получава струпване на огромно количество от пристигащи хора, които гневно поставят въпроса защо не се спазват потивоепидемичите мерки, а чакащите са сантиметри един от друг.

Директорът "Комуникации" на летището Росен Бъчваров обясни защо се стига до тази ситуация.

"Поради зимната обстановка някои полети закъсняват, а други кацат по-рано. Когато се съберат повече души – около 600-700 капацитетът на граничните служби и на тези, които проверяват за противоепидемичните мерки, е недостатъчен. Затова се налага хората да изчакват", твърди той.

"Вариантите са да се изчаква в самолета или в автобусите. Опасявам се, че нито едни от двата варианта не е по-добър от настоящия", коментира Бъчваров пред Нова тв.

По думите му в момента заради интензивния трафик и спецификата на времето картината на повечето европейски летища е твърде сходна.

"Обръщаме внимание на планирането на самите полети, за да избегнем струпването. Постоянно контактуваме и с колегите както от "Гранична полиция", така и от РЗИ, за да може в тези пикови часове да се повиши техния капацитет", коментира Бъчваров.