За инцидент на пешеходна пътека в Шумен сигнализират в социалната мрежа Фейсбук.

Кадер Хюсеин твърди, че на 30-ти декември, около 14:00 часа, шофьорка е блъснала майка й и племенника й, докато пресичат на пешеходна пътека, намираща се на улица "Панайот Хитов 2".

По думите на Кадер шофьорката не е спряла да помогне на пострадалите.

"Жената е била толкова добра, че не се е спряла да помогне, камо ли да пита как са, а потеглила по най-бързия начин. Знаем само, че колата е била сива", твърди Кадер.

Сигнал за случилото се е подаден в полицията и се твърди, че органите на реда издирват шофьорката.

"Ще бъдем благодарни, ако има някой очевидец е видял марката/модела на колата", пише Кадер.

Не се уточнява какво е състоянието на пострадалите жена и дете.

"Та до жената, която е избягала: Силно се надявам това да не се случва на теб, на твой близък, камо ли на твоето дете", добавя още Кадер.

Жената призова шофьорката, причинила инцидетна, да върне шофьорската си книжка в КАТ.

"Ако имаш поне малко съвест - най-добре си върни шофьорската книжка в КАТ, защото е ясно, че не знаеш нито как се шофира, нито как се става човек!", завършва публикацията си Кадер Хюсеин.

В секцията за коментари потребители посъветваха Кадер да провери записите от камерите, поставени в района на инцидента. Шуменци се надяват шофьорката да бъде установена и да си получи заслуженото.

"Винаги ме е страх, когато пресичам с внучката на тази пешеходна пътека и много внимавам. Има някои, които въобще не спират - и това са повечето жени", изрази мнението си Снежана Т.