Блокадата на моста на Панаира в Пловдив е вдигната. Това се е случило около 4 часа тази сутрин. Акцията е минала без напрежение.

Униформените са направили проверка на протестиращите. Установени са 6 лица, употребили алкохол. Минималното количество е 0,97 промила, а максималното 2,38.

Другите четирима души са показали количество на алкохола 1,28, 1,49, 1,95, 2,09 промила. На моста са били останали около 30 души.

Полицията е срещнала разбиране от страна на протестиращите. Те сами са събрали палатките, които разпънаха снощи.

Полицейски кордон препречи пътя на протестиращите в Пловдив! Те го заобиколиха СНИМКИ

Три от тях са преместени край моста на Международния панаир. Няма задържани при акцията. В момента движението е възстановено.

Припомняме ви, че протестът снощи затвори ключовия мост в Пловдив. За първи път традиционното за всеки четвъртък шествие, нямаше разрешително за провеждане.

От Община Пловдив не са издали разрешително за протестно шествие на организаторите, тъй като то е закъсняло. Искането е входирано едва ден по-рано, а според Закона за събранията, митингите и манифестациите, се изисква това да се случи 72 часа преди шествието.

Въпреки това, протестиращите се събраха на площад Съединение, направиха шествие по Главната улица и до Централна поща бяха спрени от кордон полицаи.

Половин час след това група от протестиращи заобиколи кордона и внезапно излезе на пътното платно. За да избегне напрежение, полицията пусна и другата част от тълпата. Така хората минаха през тунела и блокираха централния Цар Борис Трети обединител.

По-късно разпънаха палатков лагер на Панаирния мост. Сред протестиращите имаше и около 30 души от София. Към този час движението в района се извършва нормално.