Русенци изразиха възмущението си от състоянието на улица в града.

Милева Павлова разпространи снимки, на които виждаме в какво състояние се намира улица в централната част на Русе. По думите на Милева изкопните работи са започнали още миналото лято, а в този ужасяващ вид е от февруари/март тази година. Русенци очаквали, че именно през февруари улицата ще бъде асфалтирана, но това не се случило.

"Всеки ден минавам с колата по тази улица от единия край на разкопките, та чак до другия с бесните 10 км/ч.", написа Милева в социалната мрежа Фейсбук.

Павлова отбелязва, че е цяло чудо, че автомобилът й не се е разпадал, но пък вече е започнал да издава тракащи звуци.

"Днес, "летейки" с 5-6 км/ч, с гумите ударих камък, който уцели по крака нищо неподозираща жена на тротоара. Слава Богу, без сериозни последствия. А можеше да е главата на дете, нали... За мизерията няма смисъл дори да повдигам темата, целият прах се вдига, дишаме го, хората си мълчат, надяват се днес-утре да дойдат и да си довършат мизерията, пардон, работата...

Та, питам аз, някой в тази галактика има ли яснота кога ще асфалтират улица "Цар Калоян"? Тази година? Догодина?", добави още жената.

Към поста си Милева добави и хаштаг - #хубавое.

"Ужасяващо е състоянието на града, по която и улица да минеш е такава гледката - тротоарите са разбити, кал, прахоляци, треви никнат! А как се справят майките с колички, хората в неравностойно положение - просто не ми се мисли!", написа в коментарите Даниела Билчева.

Вижте снимки: