Продължаваме да търсим отговор на въпроса - как да се справим с пустите вандали? 

Паркът "Арпезос Север" в град Кърджали осъмна по ужасяващ начин - с разбити пейки, изпотрошена беседка и много мръсотия. Счупеният дървен материал от пейките пък е захвърлен по алеите. Дъска от беседката е запратена на покрива на градското съоръжение. Отново вандали са виновниците за неприятната гледка в парка. 

Мохамед Расим, който е публикувал снимки от парка, е лаконичен в социалната мрежа Фейсбук, той пише следното: "Без коментар". Кърджалийци обаче не остават равнодушни и предлагат доказано виновните да бъдат тикнати в ареста за поне една седмица и да им бъде съставено криминално досие. Като че ли имат право - вандалите не се плашат от глоби.

Бургаски вандали шокираха пловдивчанка

"Тези гамени да бъдат наказани! Принудителен труд и солени глоби! Този град заприлича все едно е в третия свят. Едно не мога да разбера, защо не се поставиха камери още, като се видя, че това е системно! Да се поставят камери, или да се поставят нови пейки. Кое по разумно кмете?", пише Лина.

Бе повдигнат и въпросът за възпитанието на хората, които извършват вандалски прояви.

"А, къде е семейството, обществото, училището, децата са образа на действителността", коментира Йорданка Атанасова.

"Май трябва да има камери и виновните да се издирят и наказват! Та това са народни пари!", гласи коментар на Веска Димитрова.

Можем само да се надяваме, че монтирането на камери ще сложи край на това безчинство.

Вижте снимки:

Деца - вандали, нанесоха сериозни щети на площадка