Нови затруднения донесе затварянето на северното платно на бул. „Христо Ботев“ на пловдивчани. От 13 февруари движението от автогара „Юг“ до източния полукръг на кръговото кръстовище е невъзможно. Временната организация на движение се предвижда да продължи 4 месеца – до 13 юни. 

В днешния ден придвижването бе далеч по-трудно, а пловдивчанин показа и актуалното състояние на трафика на едно от възловите места. От Бетонния мост към Сточна гара. От кадрите се вижда, че тапата е сериозна и изнервя водачите.

В социалната мрежа Facebook граждани остро изказаха недоволството си от създадената ситуация в града, но и показаха, че не са изгубили чувството си за хумор.

Появиха се, например, екзотични идеи за справяне с придвижването. Жител на "Кючук Париж" се зачуди дали не е възможно да бъде изпратен към Пловдив правителствения "Спартан" - за да е в помощ на местните жители, опитващи да стигнат до работа, или до другите части на града.

Кола поднесе и се завъртя на 360°! Черен лед или гумите са виновни? ВИДЕО

Не липсват и пловдивчани, които се загрижиха за цветята, които са купили за празника на влюбените. Къде на шега, къде сериозно те се притесняват цветята да не увяхнат по време на чакането в бруталните тапи. Други виждат в ситуацията неочаквани "позитиви".

"Няма опасност някой да ми дойде на гости", констатира Валентин Т. "То и да иска, няма да може", добавя Йордан Ц.

"Няма излизане! Започвам да си мисля дали да не обявим автономна република", предлага  Райна Т.

Шегобийци виждат в оживения трафик и романтика. "Романтично е! Като за 14-ти февруари, а и след него", пише Деян В.

Водачи споделят и времето, за което са стигнали от квартала до други части на града, като се надяват затрудненията да си струват.

"От "Южен" до "Тракия" за час и двайсет минути, но предпочитам да оправят "Южен". Чакаме от години. Надявам се неудобството да си заслужава", пише Ели К.

Припомняме, че движението ще се извършва двупосочно в южното платно на бул. „Христо Ботев“. Десният завой към ул. „Иван Вазов“ и бул. „Руски“ няма да е възможен. Надясно ще може да се завива по ул. „Любен Каравелов“. Предупредителни табели ще бъдат поставени на кръстовищата с бул. „Цар Борис III Обединител“, ул. „Найчо Цанов“, „Авксентий Велешки“ и други места. Маршрутите на автобусите по линии №12,16, 17, 18, 24, 113, 116 и 222 също бяха променени.

От днес е затворено и крастовището на ул. „Даме Груев” с „Пере Тошев” и „Архимандрид Евлоги” . 

Нов пътен кошмар за пловдивчани от днес! Затварят част от бул. "Христо Ботев"

Кадри: Мариан Чимски