Първа жертва взе бурята в България.

В следобедните часове днес във Второ РУ е постъпил сигнал за инцидент на столичния бул. „Илиянци", съобщиха от пресцентъра на МВР. Според първоначалната информация заради силния вятър дърво е паднало върху движещ се по пътното платно лек автомобил, в което пътували мъж и жена.

На място е починал 65-годишният мъж, а съпругата му е в тежко състояние. Тя е откарана в болница за оказване на медицинска помощ.


Временно движението по бул. „Илиянци" е спряно в двете посоки.

 Припомняме, че в цялата страна за съботния ден са обявени жълт или оранжев код за силни ветрове. Критичен момент ще е нощта срещу неделя, когато валежите в Източна България ще са интензивни - количествата ще надминат 50-60 литра на квадратен метър с риск от наводнения. Очакват се и обилни снеговалежи, особено по планинските пътища и проходи на Централна и Източна Стара планина.

Два питбула убиха домашно куче в Пловдив СНИМКИ 18+

Агресивни питбули всяват страх, убили две домашни кучета ВИДЕО

В следобедните часове в София започнаха да прехвърчат първите снежинки. Той прави компания на силния вятър в столицата.

Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция" са реагирали на 18 сигнала, съобщиха от Столичната община. Те са за паднали клони на дървета, строителни огради, ламарини и рекламно-информационни елементи от билбордове. Аварийните екипи са на терен и извършват обходи.

Очаквайте подробности!

Близо 20 см сняг е натрупал в села в община "Родопи" СНИМКИ

 Снимката е илюстративна