Попфолк гилдията е в шок. Младият изпълнител Денис Теофиков е починал, съобщиха неговите колеги Лорена и Антонио в социалните мрежи. Името му стана известно от няколко музикални риалити формата, в които спечели овации с хубавия си глас. Той е от София, от малък се занимава с музика, а любовта си към нея е наследил от своите родители, които също са музиканти. 

Ето какво написаха от "Пайнер" на своята страница:

"На 21 години ни напусна един от най-добрите млади изпълнители на музикална компания “Пайнер“ – Денис Теофиков. Певецът завинаги ще остане в сърцата ни като едно младо и безкрайно талантливо момче, което за кратко се превърна в идол за публиката и успя да изкачи музикалните върхове. Със своята харизма и тотални хитове, Денис Теофиков, владееше аудиторията, а сцената буквално заблестяваше, когото той се качи на нея.

Винаги ще помним енергията, която той влагаше във всичко, което прави и най-вече в музиката, енергията, която раздаваше за всички нас.

С много мъка и тъга се разделяме с теб, Денис Теофиков, но ти оставаш завинаги в сърцата ни! Поклон пред паметта ти!

Музикална компания “Пайнер“ и телевизия “Планета“ изказват искрени съболезнования на семейството и близките на Денис Теофиков!", написаха от компанията.

За смъртта на фолк звездата в публичното пространство веднага се появиха спекулации. Все още официална информация за смъртта му няма, но версията, че момчето е издъхнало след падане от терасата на апартамент, се разпространява лавинно. Каквато и да е истината, жалко, че един млад живот, при това толкова талантлив, си отиде ненавреме.