Инцидент, свързан с агресивно куче, което е нападнало деца, предизвика тревога сред жителите на хисарското село Черничево. Това съобщи читател на GlasNews.bg, който пожела да остане анонимен. Според него, ситуацията е породена от дългогодишното бездействие на местните власти, което създава предпоставки за подобни опасни случки.

В съобщение, изпратено на редакционната ни поща, читателят разказва ужасяващия инцидент, на който е станал свидетел:

„Вчера станах неволен свидетел на последиците от поредното бездействие на управляващия орган на село Черничево. Живея в непосредствена близост до центъра на селото, където се намира и детската площадка. Тишината на следобедния ден бе прекъсната от детски писъци и женски глас, молещ за помощ. Когато излязох, пред очите ми се разкри ужасяваща гледка – майка с две деца, вцепенена от страх, крещеше, а върху децата се нахвърлило куче".

Според очевидеца, животното е успяло да проникне на детската площадка, тъй като оградата й била компрометирана. Читателят ни отправя критики към местния кмет за състоянието на площадката и за липсата на предприети мерки срещу бездомните кучета:

„Причината за безобразния вид на детската площадка няма да коментирам, но ще попитам: Кмете, вие поддържате ли дома си, ремонтирате ли старо, счупено, амортизирано?".

Читателят припомня и друг случай на нападение от бездомно куче, когато самият той станал жертва през юни тази година. Твърди, че тогава е сигнализирал на кмета за случилото се, но не получил от него удовлетворяващ отговор.

Тази безотговорност и пренебрежение към проблема, според автора на сигнала, довела и до друг инцидент – нападението на неговото собствено куче от бездомно животно, което едва оцеляло.

"Вече спирам да питам и да се моля! Давам срок на господина до края на седмицата, детската площадка да се приведе в приличен вид! В противен случай ще бъде затрупан с жалби до и срещу самия него, както и с копие до община Хисаря", се посочва още в съобщението, изпратено до GlasNews. 

Кметът на село Черничево - Тихомир Гаджев, засега не е коментирал твърденията, изложени по-горе.