С полиция ще издирват членове на комисии, които зарязали чувалите с бюлетините от изборите вчера и изчезнали. Това заяви председателят на 16 РИК в Пловдив Илиян Иванов.

По думите му има огромен брой сгрешени протоколи заради неправилно пренасяне на данните от машинното гласуване, както и при сборуването.

И в момента 3 палата в панаира, където се изчаква, е пълна. Членовете на СИК-овете са изнервени, оплакват се, че са били оставени без храна и вода.

"Не се знае още колко часа ще висим, докато ни дойде редът за предаване на протоколите в 7 палата", гневни са от комисиите.

"Искаме да изсипем бюлетините и да ги запалим. Толкова сме изморени, цяла нощ сме висели в Трета панаирна палата на студа, няма храна, няма напитки, няма одеяла", твърдят изтощените до предела на силите си членове на Секционни избирателни комисии.

По думите им приемането на протоколите върви изключително бавно и без организация. Масово членовете на комисиите са спали по столовете, един върху друг.

"В такива условия няма как да спазваме мерките за безопасност. Дори маски не ни раздадоха", твърдят още пред Нова тв изморените до краен предел хора.

Около 2 часа през нощта в панаира е спрял и токът, което допълнително е притеснило хората. Проблемът с подаването на електричество е бил отстранен бързо, но е успял да нагнети и без това засилващото се напрежение.

Член на СИК припадна от умора в Пловдив. Как е във Варна и Бургас? СНИМКИ