Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров даде подробности за влезлите в сила от днес нови противоепидемични мерки.

"Няма никакви ограничения. Точно обратното е. Моля ви, четете внимателно заповедта", коментира той. "Опитваме максимално да отложим затягането на мерките. Имаме план и го спазваме. Най-важното е да опазим здравето на хората, но ако има такива политически атаки, нещата няма как да се получат. Говорейки се по този начин се вреди на всички и всеки.

Всеки ден даваме брифинги. Със заповедта се дава възможност на ресторантьорите да работят на 100%. Цяло лято те работят на 50%, а сега им се дава възможност да работят на 100%. Нека да напишат молба, че не искат да работят на 100% и веднага ще отменя заповедта", заяви Кацаров.

161 души са новите случаи на ковид в Пловдивско. Вижте ситуацията в областта

 "Никой никого не принуждава да се ваксинира. Заведенията могат да работят и при досегашните условия, никой не ги спира. Отново ще повторя, че не се прилага намаляване на капацитета. Ако епидемичната ситуация се промени, тогава ще има налагане на ограничения. Поканили сме най-широк кръг от експерти епидемиолози и взимаме под внимание техните мнения. Сега не можем да коментираме хипотези дали ще има нови ограничения, ще тръгнат ли децата и студентите присъствено на обучение", категоричен бе министър Кацаров.

От утре нови COVID ограничения! Здравният министър издаде ЗАПОВЕД