В събота по изгрев слънце температурите ще са от 1 до 9 градуса, но с напредването на деня от северозапад в приземните слоеве ще прониква по-студен въздух и температурите ще останат почти без дневен ход: от около 2-3 до 9 градуса. Още след обяд валежите от дъжд над страната ще спрат, обещават ни синоптиците от НИМХ.

В неделния ден облачността ще бъде променлива, често значителна. Минималните температури ще бъдат от около 1 до 7, а дневните от 8 до 14 градуса. Почти без валежи.

В понеделник температурите в източната половина на страната ще се повишат с няколко градуса. Облачността ще бъде значителна, на места ще превали дъжд, но много слаб.

Във вторник отново ще се създаде валежна обстановка и над много райони ще има валежи.

В сряда сутрин все още ще превалява над югоизточните райони, но след обяд и там валежите ще спрат. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 4, а дневните - от 6 до 11 градуса. В ниските части на низините ще има мъгли и ниски облаци. Там дневните стойности ще останат по-ниски.

В четвъртък минималните температури съвсем слабо ще се повишат, а дневните ще останат без промяна. Ще има значителна облачност, на места в низините - и мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури сутринта ще бъдат от около 1 до 7, а дневните от 8 до 14 градуса. Почти без валежи.