Купчина книги бяха изхвърлени до контейнер в Перник.

Едно дете, което чете днес, става мислещ човек утре... дали обаче лицето, което е изхвърлило чувалите с книги до контейнера, е мислещ човек? Лесно бихме отговорили на този въпрос, но отговорът няма да е положителен. И вместо да отговаряме ние, даваме думата на перничани, които описват изхвърленето на "ценния боклук" така: "Трагедия", "Деградация на една нация", "Това са книги и не им е там мястото - на боклука!", "Колко трябва да си прост, за да направиш тази простотия?", гласят малка част от коментарите под публикацията във Фейсбук.

На грозната гледка с изхърлените книги попада Даниел Андонов. Именно той публикува снимката с текст: "Ще го оставя без коментар". Както вече стана ясно и от коментарите на перничани, които споделихме с Вас по-горе, фотото предизвика възмущение в социалните мрежи - и то напълно основателно. 

От публикацията разбираме още, че Андонов е събрал въпросните книги и ги е занесъл в офиса, където работи. "Вече си харесахме някои от книгите", пише той.

"Грехота е да се хвърлят така. Браво, че сте ги прибрали. Аз съм се завирал по кошове да вадя също.", коментира Юлиан.

Съвсем наскоро подобен случай с изхърлени книги имаше и в Пловдив. Четивата бяха захвърлени на ул. "Константин Нунков" 3.

Пазете книгите! Мястото им не е в контейнерите, мястото им е в библиотеките и читалищата, но явно е по-лесно да ги метнеш в коша и да се приключи.