В понеделник от югозапад ще започне нова порция валежи, които бързо ще обхванат много райони, предимно на запад и на юг.

Минималните температури ще бъдат от 3-4 до 10 градуса, по-високи на изток. Дневните температури ще бъдат от 6-9 градуса в западните райони до 10-15 на изток.

Ще продължи да вали и във вторник, като вятърът ще се обърне от северозапад, с което температурите ще тръгнат надолу.

С падането на температурите дъждът пък ще преминава в сняг - първо в Западна България, след това в централните части на Дунавската равнина и в Североизтока. Според метеорологичните модели снежната покривка ще е между 5 и 15 сантиметра с условия за навявания. В планините на Запад снегът ще е повече.

Рано в сряда валежите бързо ще спират с тенденция облачността да се разкъса до ясно време. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 4, а дневните - от 6 до 11 градуса. В ниските части на низините ще има мъгли и ниски облаци. Там дневните стойности ще останат по-ниски.

В четвъртък минималните температури съвсем слабо ще се повишат, а дневните ще останат без промяна. Ще има значителна облачност, на места в низините - и мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури сутринта ще бъдат от около 1 до 7, а дневните от 8 до 14 градуса. Почти без валежи.