Докога така...

30-годишно безхаберие струва стотици животи и много пътни инциденти

30-годишно безхаберие струва стотици животи и много пътни инциденти

Тежка катастрофа с жертва затвори пътя Русе-Силистра в понеделник. Инцидентът е станал минути след 4 часа в участъка преди КТМ към първия разклон за Мартен.

Микробус се удря в турски тир

Микробус с пловдивска регистрация, в който са пътували двама мъже и една жена от Силистренско, се е движил в посока Силистра. Той се е ударил в спрял за почивка турски тир. При сблъсъка на място е загинала жената, а 21-годишният водач е откаран в болница с травма на главата. Третият пътник – на 35 г., е с охлузвания и е отказал да бъде транспортиран за преглед.

Ударът е фатален

При удара част от микробуса влиза под тира. Предполага се, че водачът на буса е заспал, тъй като преди инцидента е пътувал много часове. Направени са проби за алкохол и наркотици - те са отрицателни. 

Пловдивски бус и камион са фатално катастрофиралите край "Дунав мост" СНИМКИ

Това е поредната трагедия на пътя. За всички ни е ясно, че в България има проблеми както с пътищата, така и с пътната маркировка. Има проблеми и с водачите, които управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици. И на пътя никой не е застрахован.

Катастрофата край "Дунав мост" отприщи коментари в мрежата. В своята Фейсбук страница Давид Александров пише, че държавата от 30 години е изоставила инфраструктурното развитие на България, което най-силно се усеща на границата в Русе. По думите му в Северна България няма магистрали - пътуваме по двулентови пътища в ужасно състояние, а камионите се увеличават значително, с което стават все по-опасни за себе си и останалите шофьори.

"Накрая стотиците камиони се изсипват в Русе и се нареждат на околовръстното в Русе и по пътя Русе - Мартен, като понякога образуват и 20 км опашка. Понеже не успяват да я минат за 8 ч. остават да спят на пътя, за да не изгубят редът си и след почивката да продължат, от там където са стигнали.

Точно това е и проблема с новата катастрофа, когато в дясна лента е спрял шофьор на камион и за да не загуби реда си е заспал на пътя без никаква необходима сигнализация, а шофьор с бус, карайки си в дясна лента, се забива в камиона и губи живота си.

30 годишно безхаберие струва стотици животи и много пътни инциденти.

До кога? До кога магистралата Русе - В. Търново ще се отглага?! До кога ще се отлага вторият "Дунав мост" в Русе? До кога ще се бави буферният паркинг, който ни бе обещан? Кога ще се увеличат патрулните екипи, които да охраняват този смъртоносен участък?", пита Александров и се надява политиците в 48-мото Народно събрание да намерят отговори на тези въпроси.

Снимка: rusemedia

Любенов, причинил катастрофата на Околовръстното, е карал със 195 км/час

Бивш шеф на НСО: При скорост 200 км/час има една дума – смърт

Напишете коментар
captcha

Виж още

24 души загинаха при срутването на участък от минаваща през планина магистрала
Любопитни, но тревожни данни от Националната статистика. По данни на НСИ Сливен
Катастрофа е станала тази вечер в столицата, алармират граждани в групата
Нерегламентираното паркиране често създава проблеми в София, но следващият
В 20 часа днес движението по АМ "Струма" ще бъде пуснато изцяло. Това обявиха
„Заплатата на 65% от работещите в страната сега не достига дори нивото за