Таня Делиева и семейството й се сбогуваха с Ричи - кученцето отлетя на небето след манипулация в пазарджишка клиника.

Млада жена обвинява ветеринарен лекар за смъртта на пекинез. В неделя вечерта Ричи, както е кръстено кучето, получава болки в устата, отказва да приема течности и да яде. В понеделник кучето е заведено при ветеринар във Велинград, който след преглед не установява нищо видимо в устата, но казва, че вижда зачервявания в гърлото и има инфекция, след това инжектира антибиотик. Докторът от Велинград казва на собствениците на кучето да се върнат на следващия ден за нова доза. На следващия ден е установено, че при кучето няма подобрение.

Таня Делиева и семейството й решават да потърсят второ мнение. Те предполагали, че има забит осил в устата на кучето.

"Аз и моето семейство решихме да потърсим второ мнение в "Стилвет" в Пазарджик, защото се съмнявахме за забит осил в устата. След като пристигнахме ни посрещна собственикът на клиниката - доктор Павлов", споделя Таня.

Младата жена отбелязва, че в клиниката в Пазарджик обстановаката била нехигиеничната, а също така споделя, че д-р Павлов имал арогантно отношение.

"Преглътнах тези неща, защото се надявах, че може наистина да му помогне", споделя тя.

Куче издъхна в столична клиника

Делиева пише в мрежата, че д-р Павлов е прегледал кучето и е установил, че в устата на животното действително има забит осил.

"Каза, че зъбите са в много лошо състояние и ако не се оправят кучето може да си отиде в много скоро време. Споменатата фраза беше: “Вие, ако си обичате кучето, няма да му оставите зъбите така!”. Майка ми моментално се съгласи, понеже беше много притеснена и искаше някой да му помогне веднага", добавя младата жена.

Персоналът в пазарджишката клиника съобщил на собствениците на кучето, че ще му направят кръвни изследвания и ако всичко е наред - ще продължат към почистване на зъбен камък и изваждане на развалени зъби.

"След час получихме обаждане, като доктор Павлов информира майка ми, че са извадили осила и са изчистили каквото може, но има още работа по нашето куче. Върнахме се много бързо, за да разберем какво се е случило. Отново доктор Павлов ни посрещна и ни осведоми, че устата била в много лошо състояние, беше ни съхранил извадените зъбки в марля, за да ни покаже какво е извадил. В интерес на истината много от зъбчетата бяха бели", твърди жената.

По думите на Таня д-р Павлов съобщил, че стара травма се е отворила и челюстта на кучето се е пукнала на няколко места, налагало се да бъде направена операция. Освен това докторът връчил кардиограма на собсвениците на Ричи и казал, че "сърцето му е много зле".

"Отворена стара травма от почистване на зъбен камък?!? Вярно, не съм учила за лекар, ноо как е възможно през цялото това време счупена челюст да се държи на зъбен камък и как кученцето не е показвало, че го боли и как се е хранило нормално?!? В целия ужас и учуда аз започнах да задавам хаотични въпроси, за да разбера как се е получила “тази стара травма”, а той ми отговори: “От шутове.” Останах изумена понеже не е възможно нашето куче да е удряно по някакъв начин. В моето семейство обожаваме животните, имаме 3 кучета и папагал и при нас те са обрижвани с много любов. Още по-изумена възкликнах: “Как така?”, но въпросният “лекар” дори ми се сопна и ми каза: “Айде да намалите тона си!”", добавя Таня.

Делиева твърди, че на кучето е поставена пълна упойка, като за това те не са били информирани предварително.

"Продължих да задавам въпроси - колко скоро може да се направи операцията и дали ще му издържи сърцето, след като е толкова зле, а неговите отговори продължиха да ме озадачават. Щом издържал тази манипулация, щял да издържи и следващата. Трябвало да си помислим след няколко дни дали ще го оперираме и евентуално и той да измисли “как да закрепи положението”. Още по-фрапиращото е, че упойката, която е сложил не е от леката, която се слага за чистене на зъби. Обясни ни, че неговото положение било за пълна анестезия. Не мога да си представя как е възможно, при много лоша кардиограма и сърце, което е в тежко състояние, той да слага пълна анестезия и то БЕЗ ДА СЕ ОБАДИ да попита дали НИЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ?!? Игра с живота на беззащитното животно?

След няколко неадекватни отговора и арогантността на този “лекар”, бяхме заведени да погледнем снимката и да ни покаже въпросната “ стара травма”. Доведоха ни кученцето като го дърпаха с въже, а той виеше от болка. Чухме и няколко грозни фрази от сорта на “айде, бъзльо” и ”имате много лошо куче”.

В шока забравихме снимката и се върнахме да я вземем. Тогава го попитахме дали има начин челюстта да е счупена по време на манипулацията, а той се засегна и каза, че ако беше счупена сега, щяла да зарасне много по-лесно", споделя жената.

След като се прибрали вкъщи, състоянието на животното е било множо тежко. Сърцето на Ричи е биело силно, кучето е дишало учестено и не е приемало вода.

"В безсилието си решихме да го закараме в ЦВК София. По пътя нашата душичка не издържа и отлетя на небето. Искрено се надявам да помогна на повече хора, да не водят животинките си при този нехуманен и некадърен лекар! Бих му казала да си хвърли дипломата в боклука, за да не вреди на повече животинки! Ако има хора, които живеят около или в Пазарджик, препоръчвам въобще да не посещават въпросната клиника!", категорична е Таня Делиева.

Малко куче издъхна в ръцете на стопанина си, причината е потресаваща

Куче получи алергична реакция и се поду! Стопанката е бясна на ветеринарите