В социалните мрежи жена сподели кадри от мръсотия на беседка в новия парк в ЖК "Изток" в Плевен. Разхождайки се с внучето си и кучето, те са станали свидетели на тази гледка. "Дете на 6 години се възмути от видяното", написа тя в публикацията си. "Може би трябва да се възпитават децата поне на ред и на уважение към всичко, което е направено?", допълва тя.

Коментиращи обвиняват не само младите, ами и родителите им. "Е нали за да се възпитат децата, родителите им трябва да са възпитани! А тях кой да възпитава? За жалост личният пример е показателен и... това е резултатът!", пише жена. "Едни и същи вандали "пубери" са там всяка вечер. Жалко, още по жалко, за днешното възпитание, а най-плачевното е, че измежду тази паплач има и момичета."

"Същата е гледката и на новата площадка при бл.74 на Рашо Димитров. Ако случайно им направиш забележка, виждаш апатия, а даже може и да ти бъде нагло отговорено", пише друга потребителка.

В отговор на ироничния въпрос на авторката "Пак ли господин Кмета е виновен за тази мръсотия?", мъж написа: "Когато има контрол, няма да е така! Докато няма контрол, всеки ще си прави каквото иска! Да, кмета е виновен, защото няма контрол!"

Снимки: Гери Георгиева