В социалната мрежа Фейсбук Бойчо Бойчев алармира за няколко много лоши дупки в столицата. Точното местоположение на участъка е ул. "Кирил и Методий" в центъра на града между "Отец Паисий" и "Опълченска".

Видно и от прикачените снимки - дупките са с остри ръбове, което създава проблеми на шофьорите на автомобили. Става ясно още, че е положен асфалт върху павета, а това не е здрава настилка, такова мнение изразява Калинка Георгиева. Тя пише в мрежата, че двата материала се разширяват по различен начин при студ и пек, а резултатът от това е следния:

Мнението на Георгиева е оборено от автора на публикацията, който заявява, че съседните две улици са асфалтирани цялостно преди точно 12 години по идентичен начин - с асфалт върху павета, и не са мръднали.

"По принцип е кощунство да се асфалтират павета, те са ценни и вече никой не може да направи такива хубави и е редно да се вадят от улиците и да се ползват на по-подходящи места, но ако изключим този факт, то си има начини да се направи качествено, просто не се прави от всеки строител", коментира Мария Николова.

"Не мога да разбера защо са заляли великолепния здрав паваж с това подобие на асфалт. В Рим заливат само фугите с истински асфалт!", пише Елка Петрова.

Няма как Столичната община да не знае за съществуването на тези дупки, но по всичко личи, че мерки не са предприети. Затова очакваме бърза реакция от съответните институции.

Тираджия на пътя Е-79: Човек не може да се изкаже от дупки ВИДЕО