Директорът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев съобщи причината за пожара, който евакуира две училища в Бургас рано тази сутрин. 

Пожар в бургаско училище, евакуират ученици

Горяла е стаичка на почистващия персонал в сградата на Електротехникума в Бургас. "Имаме съмнение, че е късо съединение от разклонител. Щетите са в рамките на стаичката, която е около 9 квадрата, както и последният етаж е бил задимен. Протоколът изисква да бъдат претърсени всички стаи, за което са повикани допълнителни екипи и е претърсено цялото училище, за да се установи дали всички са изведени, както и дали някой не е влязъл вътре по време на гасенето", каза директорът на бургаската пожарна.

В 8,40 часа е получен за пожар в училището на третия етаж. Два екипа на пожарната са изпратени незабавно, последвал ги е и трети. Имахме сигнал от директора на училището, след което пристигна и от тел. 112. 

Когато пристигнахме, вече се извършваше евакуация на училището, работеше пожаро-известителната инсталация. Заварихме да гори помещение на третия етаж в учебното заведение, каза комисар Николаев.

Тук се помещават две училища - СУ "Иван Вазов" и Електротехникума. 

Около 480 деца са евакуирани от двете училища, от гимназията са изведени в предната част, а по-малките - отзад в двора.