Група младежи е нападала минувачи в неделния следобед в центъра на Пловдив. Оказаха се ултраси, които са подгонили групичка от представители на ЛГБТ общността в Цар-Симеоновата градина в Пловдив, се организирали заради спонтанен парад, информира TrafficNews

Футболите запалянковци са вилняли из парка. Тийновете са замервали другата група с яйца и отправяли различни провокации. Според очевидци обаче на мястото е имало и деца на видима възраст 7-8 години. Някои от тях били "въоръжени" с дървени палки. При вида на униформени в района се разпръснали, но минути по-късно двете групи се събрали отново.

По първоначална информация, целта на "акцията" била да се търси конфликт с представители на ЛГБТ общността под тепетата.

Групата е забелязана първо по главната улица на Пловдив, а след това е нападнала други млади хора, които се събирали в Цар-Симеоновата градина с викове: "Има ли п...ли?".

Двете групи са били разпръснати от органите на реда, отзовали се на сигнала за създаденото напрежение. Малко преди това те провели "мирни преговори", но не след дълго напрежението отново се е изострило.