Два фиша за едно и също нарушение на линейка с включени буркани и сирени. Спешният автомобил бил заснет от камера на КАТ на път за пациент в критично състояние.

Първият фиш за 600 лева паднал в съда, но на негово място пристигнал нов, с различен номер. Оказва се, че собствениците на специализирания автомобил са се вкарали в административен капан, но по невнимание.

На 2 октомври 2020 г. Георги Георгиев кара линейката с близо 100 км/ч, при разрешени 50. Той обаче бърза за адрес в Смолян. Камера край село Хвойна го снима и пристига фиш за 600 лева. Георгиев обжалва и фишът е отменен. След година и половина получава за втори път фиш, този път на негово име.

„Отивахме на адрес. Получихме сигнал, че състоянието на пациента се влошава и тогава се принудихме да ползваме сметлинен и звуков сигнал. Може да се установи това нещо с GPS-а на автомобила и с амбулаторния лист на пациента”, заяви Георги Георгиев пред Нова.

От полицията в Смолян са му казали, че при повторното възражение и представяне на необходимите документи фиша му вероятно ще бъде отменен.