Голяма ВиК авария в Пловдив остави част от града без вода.

Заснети кадри от надлеза на Скобeлева майка показват сериозната авария в Пловдив, която се намира от лявата страна на пътя за село Скутаре.

Говорителят на ВиК – Пловдив Антон Гълъбов заяви пред репортер на Trafficnews.bg, че аварията е изключително сериозна и се е случила съвсем скоро. 

„Аварията е изключително неприятна, засегнат е въздушник, който захранва помпената станция. Възможно е голяма част от града да остане без вода. Не мога да дам точен срок, в който ще можем да отстраним аварията. Проблемът е предизвикан от външна фирма”, коментира той.

Е, явно водата в части от Пловдив вече е спряла, тъй като социалната мрежа прегря от коментари на вбесени пловдивчани.

"Толкова много имам за пране, точно сега я спряха водата! Писнало ми е да стоя без вода!", написа Ради Кръстева.

"Явно никъде няма вода. Сигурно, защото веднъж в годината пържа риба", коментира Нели.

"В целия град няма, а най лошото е, че ВиК не се ангажира с никакъв срок кога ще бъде отстранена аварията", гласи коментар на Иван Димитров.

"Не е задължително да си полуидиот, за да си управител на ВиК, но определено помага", написа пловдивският адвокат Тодор Кръстев в профила си.

Читател на GlasNews.bg съобщи, че вода няма в "Мараша", "Тракия" и в "Каменица", възможно е обаче да са засегнати и други квартали.

Кметът на "Тракия" потвърди за липса на водоподаване в квартала. "При дейности близо до линиите на ягодовския надлез е нарушен голям водопровод. На място се уверих, че екипите на ВиК са на терен и ще работят до нейното отстраняване!", написа Костадин Димитров на страницата си във Фейсбук и прикачи снимка от аварията:

Аварийни екипи на ВиК работят по отстраняването на аварията, но вероятно това няма да стане тази нощ. Eкспертите съветват пловдивчани да се запасят с възможни количества за питейни и сервизни нужди, тъй като конкретен срок за разрешаване на проблема не може да се посочи. 

Не ставай, вода няма! ВиК пожелава на пловдивчани щастлива нова година