"Гора може да има и на третия етаж, когато хората ги няма", това пише български ветеринар в мрежата. Той споделя и снимка, на която се вижда дърво, прораснало през бетона на третия етаж на видимо запусната сграда. Д-р Григор Милчев пише, че гледката е от Нареченските минерални бани.

Ако сте пътували по пътя Асеновград - Смолян, няма как да не сте минали през селцето. Курортът е разположен в малко дефиле по течението на реката, а през него се вие и пътят към сърцето на Родопите.

Гледката буди тъга в коментиращи публикацията. За някои причините са демографската криза и миграцията, заради които населени места се превръщат в пустош. За други това е резултат от грешни политически решения.

"Много такива гори ще има в недовършени или запуснати сгради. Не само в Наречен! Но всичко ще си дойде на мястото!", гласи едно от мненията.

"Спилбърг може да снима филми на ужасите без декорации", гласи друг коментар.

Мъж се върти около детска площадка и се задоволява, смела майка се намеси СНИМКИ 

В същото време курортът продължава да посреща туристи и хора, които търсят помощ от лечебните води. Счита се, че  в Нареченски бани се лекуват редица заболявания. Сред тях са тези  на нервната система, сърдечно-съдови, на опорно-двигателния апарат, ендокринно-обменни и др. Минералната вода лекува успешно около 13 сериозни заболявания от основните 4 групи, сред които са хипертония и диабет.
 
Работят няколко  балнеосанаториума: два държавни – към военното и здравно министерства и 1 частен, както и няколко почивни станции.
 
Подобни гледки на запустение няма как да не събудят минорно настроение.