Цените на горивата вече галопират, видя GlasNews. Веднага след оня 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна, ръстът е около 15 стотинки на дребно.

"Ще се връщаме на коне и каруци май месец."

"Още утре мой приятел ми каза, че горивата ще се вдигнат 30-40 стотинки".

"Те заплатите и без това не се вдигат, нека има движение."

"Двама се карат и бият, трети ГУБИ."

Това са малка част от коментарите на пловдивчани, които днес бяха изненадани с цени над 3 лв. на някои от бензиностанциите в града.

Разбира се, картината не само под тепетата е такава - в столицата дизелът се харчи за 3,11 лв., а бензин 95Н - 3,10 лв.

В същото време А95 на Петрол на Карловско шосе в Пловдив е 2.79 е лв., което провокира и опашки от мераклии да си напълнят резорвоарите на колите. Същата е ситуацията и в INSAOIL във Варна, където А95 е 2,68 лв., а дизелът - 2,71 лв.

Странното според пловдивчани е, че във веригата "Круиз" досега цените са били най-ниски, а от вчера те вече са минали психологическата граница от 3 лева. 

Все пак проверката ни показа, че това не е масова практика и средно литър от бензин А95 се продава за 2,65 - 2,70 лв., а литър дизел - от 2,70 лв. до 3,11 лв. за високия клас. 

И опашките се заформиха...

Междувременно стана ясно, че е направен опит да бъде блокирано движението по международния път Е-79. Недоволни от цените на горивата шофьори се събрали на бензиностанция „Ромпетрол“ в посока Мездра с намерението да демонстрират своето недоволство от напрежението с цените и количествата горива по обектите в града.

Какво ли ни очаква?