Градският транспорт във Варна по линиите 24 и 41, е в изключително лошо състояние и предизвиква огромен дискомфорт на пътниците, а за това алармират самите те с публикации в социалната мрежа Фейсбук.

Варненци плащат по 1.60 лв. за билетче и се возят в мръсотия и мизерия. Освен това, част от шофьорите на автобусите не се съобразявали с комфорта на пътниците и шофирали все едно превозват чували с картофи.

"Ето за какво плащат варненци в момента 1.60 лв. Мръсно, разбито, а как карат шофьорите… истинска победа е да не паднеш, ако си прав. По линиите 22 и 41 много често попадам на такава картинка…", пише Павлина Генева, която споделя и снимки на занемарените автобуси.

По думите на потребителите в социалната мрежа, коментирали публикацията на Павлина, автобусите, които пътуват по линиите 10, 12 и 14, са в същото неблагоприятно състояние. 

"Имам чувството, че откакто махнаха кондукторките, автобусите вътре не се чистят или поне със сигурност не редовно.", гласи един от коментарите. Друг потребител пише, че "свинщината" се дължи на пътниците, а не на фирмата превозвач.

Снимки: Павлина Генева