Хисарчани са горди с факта, че в родното им градче ще бъде издигнат паметник на Васил Левски.

Общински съвет към град Хисаря вече е утвърдил мястото, на което ще бъде поставен бюст-паметникът на българския национален герой Васил Левски. "Мястото ще се превърне в емблематично, в кът на родолюбие и патриотизъм.", категоричен е инж. Найден Павлов, който е председател на Общинския съвет.

Образът на Апостола на свободата ще бъде монтиран на бул. "Генерал Гурко" в курортния град, в парка, който се намира преди хотел "Хисар". Също така, самият парк ще бъде облагороден и превърнат в зелен оазис.

Бюст-паметникът ще бъде виден за всички, които минават по булеварда на път за популярните хотелските комплекси.

Скулптор на монумента е небезизвестният Дишко Дишков от град Сопот, а съвсем скоро ще бъде обявена и допълнителна информация за откриването на бюст-паметника на Дякон Левски.

"От свое име и от името на общината искрено благодаря на всички дарители, които се включиха в благородната кауза Хисаря да има паметник на Васил Левски. Както е казал Апостола: "Всичко се състои в нашите задружни сили".", споделя още инж. Найден Павлов.

"Браво на всички, прегърнали присърце и осъществили тази инициатива!", "Ехааа! Страхотно!", "Левски е безсмъртен Герой от нашия край и това е много хубаво!", гласят повечето от реакциите на жителите на Хисар в социалната мрежа Фейсбук.