Жители на столицата споделиха за проблем с качеството на водата, която тече от чешмите им. Те показват и снимки, на които се вижда мътна вода, която е с тъмен цвят.

"Не знам дали такава трябва да е водата, която тече от чешмата и плащаме за нея достатъчно? Това е в "Красна поляна" ", пише Ангелина М.

Други граждани също споделят за същия проблем. Като показват и далеч по-притеснителни снимки. Мътна течност е заснета и "Люлин", "Красно село" и др. Един от потребителите на мрежата споделя и кадри, на които се вижда, че от чешмата му тече почти черна вода. Той не уточнява кога е заснета ситуацията.

Софияци алармират, че не намират водата подходяща за битови нужди, камо ли за пиене. Някои хора обаче уточняват, че подобен проблем има, когато е налица авария или шланговете в блоковете  са стари. Вижте част от коментарите:

"Същата вода тече и в "Люлин "6 .Аз използвам водата само за пране, миене. Дори да си сложа кисело зеле, ходих за минерална вода", пише Кременка К.

"Аз живея в квартал "Дружба" 1 такава вода никога не сме имали, нашата е чиста. Най-вероятно вашият случай се дължи на ремонт някъде по водопровода", твърди Николай К.
 
"То въздухът е със същия цвят, но не се притесняваме, защото не плащаме за него", отбелязва Мирослав М.
 
"Ако има ремонт някъде, това е нормално", коментира Мемо И.
 
 Днес заради авария е била спряна водата в кв."Суходол" - ул. "Перла" от ул. "Траян Танев" до ул. "Люлинска".