С множество наранявания е пострадалият пожарникар, върху когото падна дърво по време на спасителната акция при тежката катастрофа с две жертви в Пловдив. По неофициална информация след инцидента той е с фрактури на тазобедрена става, ръката и носа. Има счупени няколко ребра, увреден е и белият му дроб. 

По информация на TrafficNews състоянието му е тежко, но не се е влошил след инцидента. Огнеборецът е настанен в Клиника по анестезиология и интензивно лечение, където е под лекарско наблюдение. Лечението му продължава.

Междувременно стана ясно, че се подобрява се състоянието на двамата младежи, които бяха с опасност за живота след тежката катастрофа. Майката на 22-годишното момиче съобщи добрата новина, че вчера дъщеря ѝ е била оперирана и животът ѝ е извън опасност.

След срещата с дъщеря си Красимира Узунова е обнадеждена и вярва, че състоянието ѝ се подбрява с всеки изминал час. Претърпяла е коремна операция. По-добре е и 22-годишният младеж, който също е изведен от интензивното отделение.

"Можем да определим само предната скорост от предходното кръстовище – по изчисленията ни, тя е около 140 км, което значи, че ако в долната част се е движил по-бавно, тук е доста увеличена скоростта. Предполагаемо около 180 км", каза Георги Стоилов - директор на ОП "Организация и контрол на транспорта" - Пловдив.

Според автомобилния състезател Костадин Щерев, скоростта е била още по-висока – над 200 км/ч, преди автомобилът да навлезе в разделителната ивица на булеварда и последователно да се блъсне в няколко дървета:

На кръстовището, през което автомобилът е преминал преди фаталния сблъсък, светофарната уредба работи само с предупредителен жълт сигнал.

Предвижда се на мястото да бъде поставена камера за скорост. В момента в града има 130 камери по 45 кръстовища, но на тях трябва да се сложи софтуер, за да отчитат и скоростта. Поставяне на камери за скорост на критични места в страната планират и от МВР.

Служебният министър заяви още, че трябва да има драстичен скок на глобите при нарушения на пътя, както и разширяване на хипотезите, при които санкцията да е отнемане на шофьорската книжка.

Две думи на трагично загиналия в Пловдив Кристиан звучат пророчески. Кой ги чу?

Собственикът на джипа, погребал двама в Пловдив: Колата е дадена под наем

Автомобилен състезател: Шофьорът на мощния джип е шофирал с над 200 км/ч ВИДЕО

МВР и НАП да проверят всички онези младежи с твърде скъпи коли