Жителите на едно от наводнените карловски села - Слатина обмислят протести на жълтите павета и пред Президенството заради бездействието на държавните институции. Хората живеят в страх, че може отново да бъдат наводнени, а инфраструктурата все още не е възстановена, а на места е започнала да се руши.
 
Възрастните хора от горната част на Слатина са принудени да ходят с километри пеша до магазина в центъра на селото, за да си купят най-необходимите продукти.
„Този е единственият мост който свързва селото, той е направен с подръчни материали. Имаше пешеходни мостове, а сега хората от горния край трябва да слезнат, да обикалят и да отидат до пощата, магазина“, обяснява Ангелина Нешева, която е жител на село Слатина.
 
Четири месеца и половина след потопа, залял пет карловски села, едно от тях село Слатина, прилича като оцеляло след бомбардировка.
В него от разрушените мостове, само един е проходим, но и той не е обезопасен.
 
Още вижте във видеото на GlasNews.bg:
 
 
Четвърти месец хората живеят в страх, че при по-обилни дъждове и снеговалежи отново може да бъда наводнени, а коритото на реката все още не е укрепено.
“Мостът се опасявам, че може да падне, подкопан е. Проблемът ни е, че минават тежки автобуси, тежки камиони, бусове и няма да имаме връзка“, казва Пенка Маркова - жител на селото.
 
Мостът между Слатина и съседното село Розино също е разрушен.
 
„За Розино някои минаваха пеш, с колела, сега трябва да минат през Кърнаре за аптеката“, допълва съселянинът й Мустафа.
 
От Община Карлово съобщиха, че е обявена обществена поръчка за проектиране и възстановяване на двете дерета и двата моста в селото и предстои да бъде избран изпълнител. За другите инфраструктурни обекти се чака помощ от държавата.