След всеки дъжд - кална вода от чешмите.

"След всеки дъжд изгрява слънце"... и в Добрич изгрява слънце след дъждовете, но се случва и нещо друго - от чешмите потича кална вода. Жителите са категорични, че това не се случва за първи път и смятат да вземат радикални подходи.

За течаща мръсна вода от чешмите в Добрич сигнализират потребители на Фейсбук, видя GlasNews.bg. Тодор Димитров споделя снимка в мрежата на пълна чаша с мътна вода. Мъжът се обърна към управителя на ВиК-Добрич Тодор Гикински с думите: "Това ли заслужаваме като плашаме по над 3 и кусур лева вода, искам да Ви видя как вие ще пиете от тази “годна” според Вас вода".

Вероятно негодната за пиене вода е вследствие на обилните валежи от дъжд в областта. На питейна вода жителите на Добрич разчитат основно от магазина. Не е ясно дали ВиК-а са доставили водоноска в града, от която всеки жител да си налива чиста вода, но се предполага, че има такава.

Проблемите с течащата мътна вода в Добрич не са от сега. След пороя в началото на септември - от чешмите пак потече кална вода, а от РЗИ взеха проби и препоръчаха водата да не се използва за пиене и за битови нужди. През 2021 година добричани отново алармираха за мътна вода в града.

"Няма такава държава, няма такава нехайност, кой Ви спусна там да управлявате нещо, което и то не знае какво е. Срамота!", пише още Тодор Димитров.

"Водата от 2014 г. не става за пиене.... не от сега!", отбелязва Виолета Якова.

"Държавниците дали пият това или се къпят с това? Няма никакво управление, никой не е загрижен за народа.", отбелязва Алекс Денева.

Не е ясно кога ще бъдат отстранени проблемите с течащата мътна вода от чешмите, но добричани се надяват това да се случи скоро.