Каруца по оживен булевард в София - имало забрана, кой го интересува?! 

Столичани са изненадани от гледка на булевард - каруца се е включила в движението и наред с автомобилите изчаква на светофар. Е, добре, столичани няма как да се изненадани от тази гледка, защото тя е ежедневна. Да видиш конче с каруца е нещо обичайно. Иначе от 1 юни 2022 г. бе наложена забрана за движението на коне с каруци в цяла София. Забраните обаче (не) са, за да се нарушават!

Столичанин е заснел как каруцар се е включил в движението на централен булевард. Към фотото, споделено в социалната мрежа, мъжът е написал: "С ляв мигач към МВнР". Е, надали каруцата е оборудвана със светлинни сигнали, но поне водачът на тегленото от коне превозно средство е облякъл светлоотразителна жилетка.

Каруца мина по централна улица в Асеновград необезпокоявано СНИМКИ

Отбелязваме, че каруците носят голям риск от катастрофи, тъй като сред многото автомобили животното може да се оплаши и да поеме в неочаквана посока.

"Тия стават все по-нагли", коментира Симона Велева.

"Даваййй, към Шенген! Опааа, нема начин, с каруца, галоши и празни глави, не пускат!", шегува се Соня Иванова.

Евгени Шопов пък отбелязва: "Знае правилата за движение".

Според Венцислав Димитров органите на реда си затварят очите за подобни случаи. "Полицията си затваря очите , а пък тея с каруците си правят каквото си искат, нали все пак са гласоподавателите", написа Димитров.

Сега следва превозното средство, както и конят на нарушителите, да бъдат временно задържани, позоваваме се на забраната. Животното трябва бъде поето от "Екоравновесие" до поискване от собственика. За да си го получи обратно обаче нарушителят ще трябва да заплати разходите за отговорно пазене, отглеждане и лечение. 

Забрана за каруците ли? Много хубаво си вървят СНИМКА

Снимка: Luis Cheestov