Два автомобила са участвали в катастрофа, никой от тях обаче не остава на местопроизшествието? Кой е прав (имали такъв)  и кой крив в ситуацията? Този казус разнищват опитни шофьори в мрежата, видя GlasNews.

Шофьорка съобщава, че след удара с друг водач той е офейкал, а тя е трябвало да си тръгне, защото е била на работа.

"Кола ме удари давайки назад в ужасното задръстване под моста на бул. "Ботевградско шосе" малко преди бул. Мадрид и отклонението за ген. Данаил Николаев и избяга.  Не останах на мястото на произшествието, тъй като закъснявах за работа..  Имам снимка на колата и номера ѝ, но не успях да видя шофьора.  Досега такова нещо не ми се е случвало и не знам как да процедирам…  Мога ли да изчакам до утре и тогава да отида до КАТ? Или пък трябва да звънна на 112?", пита Крисанта Китанова във фейсбук групата "Катастрофи София".

Според нейната информация щети са нанесени по нейния автомобил. Ударът не е бил тежък. Жената обаче иска да разбере какво точно да направи и има ли смисъл на този етап да търси другия водач.

ускам ви поста, само за да ви обяснят в коментари колко сте сгрешили. При ПТП не се напуска мястото. А вие - единия избягал, другия напуснал... и дори не е уведомена полиция? Това е несериозно", отбелязва Любомир С.

"Щом сте напуснала мястото, никакъв смисъл няма да се обаждате или да подавате сигнал, където и да е. Без видео регистратор трудно и ще докажете, че сте Вие тази, която се е спряла в бронята му. При следващо ПТП да знаете. Оставяте на място, подавате сигнал и чакате. Напуснете ли, няма никакъв шанс да обърнат внимание. Олигофрени всякакви по улиците.", съветва водчката Димитър З.

Някои потребители все пак дават надежда на водачката.

"Щом сте си тръгнала без да се обадите и на 112 всичко вече е във ваш минус, ако ще и пломбите на шофьора да имате на снимка. Взела сте грешно решение. Съжалявам за вас, ако обаче имате Каско мача е равен.", пише Атанас Й.

"Ако имате каско, добре.Ако разчитате на гражданска,по добре не си губете времето.Само ще ви размотават, него ще го водят неизвестен и просто ако вземете някой лев ще е цяло чудо.Играл съм го преди по-малко от година!", добавя Венелин С.