Кметът на Перник коментира жестокия побой над жена. Припомняме, че непълнолетен е пребил 56-годишна жена пред магазин в града. Кадри на зверството обиколиха мрежата и предизвикаха гневни реакции у граждани. Към момента е ясно, че има задържан за побоя. Вчера вътрешният министър Калин Стоянов коментира случилото се. Той осъди насилието и апелира за строго наказание за виновника.

Младежи пребиха брутално жена пред магазин* ВИДЕО 18+

Късно снощи Станислав Владимиров заяви, че Перник вече има нулева толерантност към престъпниците.

„Ще разобличаваме биячи, крадци и престъпници и ще ги преследваме както законово, така и публично,“ написа кметът на града.

Владимиров публикува и снимка на задържаното лице.

Ето цялата му публикация:

Стоянов за пребитата жена: Очаквам съдът да остави в ареста извършителя

„С възмущение узнах за ужасния инцидент, при който двама мъже (единят бие, другия гледа) пребиха беззащитна жена в Перник. Този акт на насилие е неприемлив и ще бъде наказан! В Перник вече има НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. Ние се борим и ще направим града ни спокоен и сигурен, много по-сигурен от София. Ще разобличаваме биячи, крадци и престъпници и ще ги преследваме както законово, така и публично. С многото общински и частни камери, почти никой НЕ МОЖЕ да се измъкне незабелязан. Перник няма да има търпимост към подобни престъпни индивиди!

С настоящия пост публикувам снимка на един от нападателите за назидание. Нека този образ да бъде напомняне, че Перник стои зад своите граждани и ще защитава всеки един от тях. Заедно ще изградим град, в който всеки може да се чувства сигурен и защитен.

Биячът е арестуван.“

Перник преди време се прочу и с друг бияч, добре познат на обществеността. 19-годишният Васил Михайлов извърши серия от нападения и закани за убийство над хора.

Искове за 40 000 лева заведоха срещу Васил Михайлов

Биячът от Перник не спира! Заплаши служител на съдебна охрана

Бияча от Перник излиза от ареста срещу гаранция от 3 хил. лв.