Днес започна делото срещу  Васил Михайлов - прокурорският син от Перник, който се прочу с провиненията си. В съдебната зала трябваше да се появят деветима пострадали. В залата присъства само един от сочените за потърпевши - Кевин Каров. Някои от пострадалите, през своите адвокати, заявиха, че искат да участват в процеса като частни обвинители и граждански ищци. Те са подали искове срещу Михайлов на обща стойност 40 000 лв. 

Адвокатът на обвиняемия - Велин Велинов, настоя мярката на клиента му да бъде изменена в по-лека, тъй като ставало въпрос за млад мъж, който живеел в “здрава семейна среда”.

Цял Перник пропищя от прокурорски син! Бие и се снима ВИДЕО 18+

 

Велинов настоя и делото да бъде върнато на Софийската районна прокуратура за отстраняване на пропуски в досъдебната фаза. От обвинението обаче са категорични, че няма допуснати грешки, а мярката за неотклонение “задържане под стража” е необходима, тъй като вече съдът е определил, че Михайлов е нарушавал принудата. Обвиненият обясни, че не е нарушил наложения му преди месеци домашен арест. Просто не знаел, че не може да отиде до отсрещния тротоар, преди мярката да влезе в сила, информира "Нова".

 

Оставиха зад решетките прокурорския син от Перник

Припомняме, че срещу Васил Михайлов има осем обвинения, сред които две за хулигански прояви, три за нанасяне на средни телесни повреди, две за леки телесни повреди и едно за закана за убийство. Преди дни от прокуратурата обявиха, че Михайлов ще отговаря и за закана за убийство срещу надзирател от Централния софийски затвор. Той е преместен в Бобов дол, защото рисувал нацистки символи в килията си и влизал в конфликти с други лишени от свобода