За неприятен акт на агресия спрямо домашно куче съобщават очевидци. Случаят е от пловдивския квартал "Кючук Париж".

Мъж споделя клип, на който се вижда жена, която пазарува в магазин. Пловдивчанинът твърди, че тя е ударила няколко пъти кучето му, което било вързано на хладилника за сладолед на обекта.

"Пречело й кученцето, че е вързано за хладилника и не можела да си вземе сладолед. Два шута му наби, докато я видя. Кученце на 1 годинка. Ще я изяде", пише Венци Т.

Очевидци съобщават, че животното и стопанинът му често са край въпросното магазинче. Те описват домашния любимец като добър и социален, който не лае и не напада.

Според публикацията причината за поведението на жената било, че легналото куче й пречело да вземе сладолед от магазина.

Постъпката печели неодобрението на пловдивчани, които се изказват доста остро спрямо "шутовете", които получило животното. Други осъждат това, че мъжът опитал да поиска обяснение от дамата, използвайки неучтиви изрази.

Някои реагират с разбиране към постъпката на жената - често хора изпитват страх към домашни любимци, независимо от това, че последните са социални.

За съжаление това е поредният случай на агресия към животно за последните седмици. Притеснително е и друго - в социалните мрежи често реакциите са крайно поляризирани, което може да доведе и до ескалиране на подобни  конфликти.

GlasNews.bg e готов да сподели и гледната точка на жената, посочена за нападател на кучето.